Biografie


Benedikte Spiessens, alias Mariska Be zag 't levenslicht op 12 Juni 1983 en reeds enkele jaren later stond al vast dat zang een grote invloed op haar leven zou hebben.

Haar zuivere sopraanstem liet zich reeds op zeer jonge leeftijd opmerken in talentenzoektochten zoals "De briljante stem" (Lokeren), "De gouden stem (Tienen) en Star on stage (Antwerpen), wedstrijden waaraan Mariska met succes deelnam.

Zich bewust van haar jong talent nam Nadia Mampaey, bekend als backing vocal zangeres van oa het VTM programma" sterren op de dansvloer"en als vaste zangeres van de bekende "Lou Roman Band", haar onder haar muzikale vleugels en leerde ze Mariska ademhalingstechnieken en stembeheersing en gaf ze haar de kans hogerop te geraken, een kans die ze met beide handen greep.

Op 18-jarige leeftijd mocht Mariska als backing vocal zangeres mee op tournee met de Heverband (bekende showorkestband olv dirigent Jan Ceulemans), een avontuur dwars door Belgie en Nederland, dat haar een hele hoop ervaring zou bijbrengen.

Mariska fungeerde ook reeds als backing vocal voor onder andere Sam Gooris, Wendy Van Wanten, Danny Fabry, Dennie Christian en Mieke, Bart Kaëll, Garry Hagger en als backing voor de wereldbekende groep "The Gibson Brothers" (bekend van oa hits als Cuba en Que sera mi vida).

Mariska houdt van de muziek en van haar publiek en kan terugbuigen op een breed muziekrepertoire van Nederlandse en Vlaamse schlagerliedjes. 

In 2011 brengt ze dan ook haar eerste single "ik voel me goed bij jou" uit, geschreven door Bart Herman en geproduced door Wim Claes, daarna volgen ook nog ‘Ik zal altijd van je blijven dromen’, 'Eiland in de zon' en 'Voor mij ben jij de ware'.  Verder werkt ze ook aan haar eigen muziekclips, welke tevens in hoge rotatie worden gedraaid op Ment tv en TV Oranje in Nederland. Op deze manier kan ze ook een internationaal publiek aanspreken en streeft ze ernaar om zoveel mogelijk Vlaamse en Nederlandse harten te bekoren met haar repertoire.

Verder is ze ook leading vocal bij de schlagershowband en schuimt ze alle Vlaamse podia af om het publiek met haar prachtige stem en gevoel voor ambiance en plezier, een warm onthaal te geven.